Sommermøde 19. juni 2011

Små hundrede interesserede mødte frem på Ringkøbing Hotel. En meget engageret Magne Lund gav med baggrund i sine arkivstudier et spændende indblik i det sporadiske forsvar af vestkysten under Englandskrigene 1807-14.


Næstformand Bent Skårup Pedersen bød velkommen


Magne Lund

Han fortsatte med at berette om den særdeles farlige affære med at sejle korn fra Ringkøbing til sultne nordmænd, bl.a. ved at følge skibet ”De tvende brødre” og dets besætnings skæbne. Der blev ligeledes fortalt om engelske krigsfanger i Ringkøbing og Holstebro samt om engelske troppers landgang på Holmsland, hvor de plyndrede små fiskehytter og røvede kvæg og får, men hvor der efterfølgende blev ydet hjælp til de fattige beboere ved henvendelse til kong Frederik VI.


Et par trofaste mødedeltagere


Her får Magne Lund fortalt en historie fra Englandskrigen, som han ikke kendte!

Efter kaffen gav Jens Aarup Jensen en kort introduktion til ”Jesper Malers Ringkøbing” på Ringkøbing Museum, og rigtig mange benyttede lejligheden til at opleve den flotte udstilling med utrolige forstørrelser af små akvareller, der præcist og detaljeret gengiver byens liv, huse og mennesker i perioden 1800-1850. At udstillingen opleves i en Plesnerbygning fra 1905, der har været embedsbolig og dommerkontor gør den ikke mindre seværdig.
 


Jesper Malers billede fra Ringkøbing 1808, der viser engelske krigsfanger på "Spadseretour"